Toroslar'da Tekstilkent Sanayi Bölgesi Startı Verildi

Toroslar belediye başkanı Abdurrahman Yıldız Mersin tekstilciler Derneği Başkanı Kemal dede ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek Tekstilkent Sanayi Bölgesi'nin müjdesini verdi

Ekonomi Yayın: 25 Temmuz 2025 - Cuma - Güncelleme: 25.07.2025 15:15:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

NESLİHAN ÖZBOZKURT 

STRATEJİKHABER.COM- Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı kapsamında düzenlenen programda ilçeye büyük değer katacak “Tekstilkent Projesi”ni kamuoyuyla paylaştı.

Korukent Mahallesi'nde 100 dönümlük alanda hayata geçirilecek Tekstilkent Projesi’nin 2026 yılında temelinin atılması planlanıyor.

Başkan Yıldız, projenin yalnızca sanayi açısından değil, aynı zamanda kadın istihdamı ve sosyal dönüşüm açısından da büyük bir rol oynayacağını vurgularken, Mersin Tekstil Üreticileri Derneği (METÜD)Başkanı Kemal Dede ise 100 üyeleri bulunduğunu ve 400 Tekstil üreticisyle birlikte yaklaşık 35 bin kişiye istihdam yarattıklarını söyledi.

Toplantıya, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe ve basın mensuplarının yanı sıra Mersin Tekstil Üreticileri Derneği (METÜD) Başkanı Kemal Dede ve Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı.

MERSİN’E YENİ SANAYİ HAMLESİ

Başkan Yıldız, “Bu proje yalnızca tekstil üretim merkezi olmayacak, aynı zamanda sosyal yaşam alanları, eğitim merkezleri ve kadın girişimciliğini destekleyecek yapıları da bünyesinde barındıracak. Burada sadece makineler değil, hayaller de çalışacak” dedi.

Proje alanında yapılan inceleme gezisinde, üretim ve istihdam açısından ilçeye büyük katkı sunması beklenen projenin detayları basınla paylaşıldı. Başkan Yıldız, yatırımcılara da çağrıda bulunarak bu önemli projeye destek vermeye davet etti.

30 BİN KİŞİLİK POTANSİYELE DESTEK

350 bin nüfuslu Toroslar’da halihazırda 30 bin kişinin tekstil sektöründe çalıştığını belirten Yıldız, Tekstilkent ile bu potansiyelin daha organize ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulacağını ifade ederek, “Bu sektör hem ailelerin geçim kaynağı hem de kentin ekonomik dinamosu. Ancak bugüne dek yeterli planlama yapılmadığı için bu potansiyel dağınık ve kayıt dışı şekilde ilerliyor” ifadelerini kullandı.

Yıldız, seçim döneminde sözünü verdiği Tekstilkent Projesi’nin artık somut adımlarla ilerlediğini belirterek, “Aylardır METÜD ile birlikte çalışıyoruz. Serbest bölge dışında da modern, planlı ve sosyal donatı alanlarıyla desteklenmiş bir tekstil sanayi sitesi kuracağız” dedi.

Projenin, üreticilere daha modern koşullarda faaliyet imkanı sunacağını belirten Yıldız, özellikle apartman altlarında kayıt dışı ve sağlıksız koşullarda üretim yapan atölyelerin de bu alana taşınmasını hedeflediklerini vurguladı.

Konuşmasında Türkiye ekonomisinin mevcut durumu ve yerel yönetimlerin bu süreçteki rolüne dikkat çeken Başkan Yıldız, Tekstilkent Projesi ile Toroslar’da güçlü bir üretim altyapısı kurmayı hedeflediklerini söyledi. Belediyelerin doğrudan ekonomik politikaları belirleme yetkisinin olmadığını ifade eden Yıldız, buna rağmen yerel düzeyde planlama ve destekleyici altyapılarla ekonomik yaşama katkı sunabileceklerine dikkat çekti.

İSTİHDAMA VE GİRİŞİMCİLİĞE KATKI

Tekstilkent’in yalnızca bir sanayi bölgesi değil, aynı zamanda bir “sosyal kalkınma modeli” olacağını ifade eden Başkan Yıldız, kadınların üretime daha fazla katılacağı, gençlerin girişimcilik fırsatları bulacağı bir yapı inşa edeceklerini belirtti.

Kentteki planlama eksikliklerine de dikkat çeken Yıldız, “Bir alanı doğru planlamazsanız yatırımcı gelmez, ekonomi küçük esnafa sıkışır. Dünyaya ihracatını gerçekleştirdiğimiz tekstil ürünlerinin önemli bir kısmı Mersin’de üretiliyor. Toroslar’da büyük bir potansiyel var. Türkiye’de giyilen eşofmanların önemli kısmı da ilçemizde üretiliyor” dedi.

SAHA GEZİSİYLE YERİNDE TANITIM

Basın mensuplarıyla birlikte projenin hayata geçirileceği alanda gerçekleştirilen incelemede, fiziki detaylar ve planlamaya dair bilgiler de paylaşıldı.

Toroslar’ın ekonomik geleceğini şekillendirecek Tekstilkent’in 2026 yılı itibariyle faaliyete geçmesi hedefleniyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte en az 20-25 bin kişiye istihdam sağlaması bekleniyor.

Başkan Yıldız, “Proje tamamlandığında sadece üretim değil aynı zamanda sosyal alanları da içinde barındıran bir kompleks kurulmuş olacak. Bu proje Ülkemize, Mersin’e ve Toroslar’a büyük katkılar sağlayacak” ifadelerini kullandı.

METÜD BAŞKANI KEMAL DEDE, "TEKSTİL KENT SANAYİ BÖLGESİ MERSİN'E BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK"

Mersin Tekstil Üreticileri Derneği (METÜD)Başkanı Kemal Dede ise 100 üyeleri bulunduğunu ve 400 Tekstil üreticisyle birlikte yaklaşık 35 bin kişiye istihdam yarattıklarını söyledi.

Toroslar'da hayata geçirecekleri Tekstil Kent Sanayi Bölgesi ile Toroslar ve dolayısıyla Mersin'in çok büyük kazançlar elde edeceğini ifade eden METÜD Başkanı Kemal Dede, Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız'a güvendiklerinin altını çizdi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.