Tarsus TSO’da Yeni Yüzyılda Ekonomi Paneli
Türkiye’nin en eski Ticaret ve Sanayi Odası’ndan birisi olan TSO, kuruluşunun 145. yıldönümü nedeniyle “Yeni Yüzyılda Ekonomi” konulu etkinliğe ev sahipliği etti.
SELAHATTİN ÖZBOZKURT
SONMANŞET.COM- Türkiye’nin en eski Ticaret ve Sanayi Odası’ndan birisi olan Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), kuruluşunun 145. yıldönümü nedeniyle “Yeni Yüzyılda Ekonomi” konulu etkinliğe ev sahipliği etti.
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak başkanlığındaki "Yeni Yüzyılda Ekonomi" başlığıyla gerçekleştirilen etkinlikte, gerek Türkiye, gerekse global ekonomi üzerine detaylı ve derinlemesine bir bakış getirilerek bölge ekonomisindeki güncel gelişmeler ele alındı.
Tarsus TSO Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Başkan Ruhi Koçak, Ekonomi Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ, Ekonomi Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Vahap Munyar ve Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nane konuşmacı olarak katılım sağladı.
Etkinlikte, Tarsus ve bölge ekonomisinin dünden bugüne gelişimi anlatılırken, konuşmacılar, ekonomik büyüme ve değişim sürecinde bölge ekonomisinin dinamiklerinin güçlendirilmesine yönelik önemli görüşler paylaşırken, küresel ekonomide yaşanan değişimlerin yerel düzeyde yaratacağı etkiler üzerinde yoğun bir şekilde durdular. Tarsuslu birçok iş dünyasının temsilcilerinin katıldığı etkinlikte, Türkiye ekonomisinin yeni yüzyılda izlemesi gereken stratejiler tartışıldı.
Ruhi Koçak : "Asgari Ücret Verene Çok, Alana Az" Öncelikle onu çözmemiz gerekiyor”
Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak, kuruluşunun 145. yıldönümü vesilesiyle düzenlenen "Yeni Yüzyılda Ekonomi" panelinde, Tarsus'un 10 kilometrelik bir çapında artık 3 tane OSB (Organize Sanayi Bölgesi) olduğunu belirten Koçak, sözü istihdama getirerek “Şimdilerde fabrikalar, işletmeler kalifiye eleman bulamıyor. Biz de bu işletmelerimize nasıl eleman bulacağımızı düşünüyoruz. Yatırımcılar, 'Eğer istihdam garantisi verirseniz yatırım yaparız' diyorlar. Artık işler tersine döndü. İş beğenmeme ve ücret beğenmeme sorunlarıyla karşı karşıyayız. 'Asgari ücret verene çok, alana az" diyerek, öncelikle onu çözmemiz gerekiyor” diye konuştu.
Mehmet Nane, “Turizmi 12 aya yaymak lazım”
Tarsus başta olmak üzere Mersin ve Adana’nın özetle Çukurova bölgesi’nin başta Turizm olmak üzere, Tarih, doğal güzellik, Gastronomi, Yayla turizmi, eko turizmi, deniz gibi hayatın her alanında turist çekecek özelliklere sahip olduğuna dikkat çeken Mehmet Nane, “Amacımız turizmi 12 ya yaymak olmalı. Bunun için Çukurova’yı ortak akıl etrafında birlikte düşünmemiz gerekir” dedi.
"Tarsus Plajı ve Otel" konusuna değinen Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nane, "Havaalanına ek seferler konulması durumunda, nerede yatıracaksınız bu adamları?" diyerek Tarsus'un otel ve konaklama sorununa dikkat çekip, altını çizdi.