Tarsus TSO Yüksek İstişare Kurulu ilk toplantısını yaptı
STRATEJİKHABER.COM- Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu’nun 56. maddesine dayanılarak çalışma usul ve esasları belirlenen Yüksek İstişare Kurulu’nu
Ekonomi
Yayın: 24 Aralık 2024 - Salı - Güncelleme: 24.12.2024 14:31:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
644 okunma
NESLİHAN ÖZBOZKURT
STRATEJİKHABER.COM- Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu’nun 56. maddesine dayanılarak çalışma usul ve esasları belirlenen Yüksek İstişare Kurulu’nu oluşturdu.
Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yüksek İstişare Kurulu’nun ilk toplantısı Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak’ın başkanlığında gerçekleşti. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Kozuva Şirketler Grubu Başkanı Süleyman Kozuva, Koluman Otomotiv İş Geliştirme ve Strateji Başkanı Dr. Önder Ege, Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Can Yamanyılmaz, Şişecam Düzcam Mersin Fabrika Müdürü Kaan Ertaş, Berdan Civata Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Şemsi, Garden ve Koala Genel Müdürü Ahmet Fatih Çiçek, Özgümüş Döküm Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Özgümüş, Şimşekler Harita Genel Müdürü Baki Şimşek, Teknopanel Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kahveci, Bitkivadisi Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Doğmuş, Güney Süt Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Vedat Öder’in bulunduğu Tarsus TSO Yüksek İstişare Kurulu’nda kurul üyeleri bir araya gelerek kent ve bölgenin ekonomik kalkınmasına katkı sunacak konuları gündeme aldı.
-Doğu Akdeniz Havzasına bütün olarak bakılmalı
Tarsus TSO’da Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak’ın yönetiminde yapılanan toplantının ana gündem konularını bölge ekonomisindeki stratejik gelişmeler ve Tarsus’un bölgedeki konumu ve yeni fırsatları oluşturdu. Adana ve Mersin başta olmak üzere Doğu Akdeniz Havzasına bir bütün olarak bakılması gerektiğinin vurgulandığı toplantıda bölgenin kalkınmasına yönelik tüm kanaat önderlerinin katılımıyla ciddi lobicilik faaliyeti yürütülmesi istendi.
-En önemli eksiklik otel ve sosyal tesis
Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın bölge için önemli fırsat olduğunu, yeni organize sanayi bölgeleri ile kurulan sanayi tesislerinin ekonomik kalkınmaya ciddi katkı sunacağının vurgulandığı toplantıda bölge ve Tarsus’un mevcut durumu ve stratejik konumunun doğru şekilde kurgulanması ve eksikliklerinin tespit edilmesi gerektiğine dikkat çekildi. Tarsus’taki en temel eksikliğin ise otel ve sosyal tesis olduğunun ifade edildiği toplantıda Tarsus’u ve bölgeyi cazip hale getirecek aksiyonlar alınması gerektiği söylendi. Çukurova Uluslararası Havalimanı’ndan yurtdışı uçuşların artırılmasından Tarsus OSB’ye otoyol kavşağı yapılmasına kadar pek çok konunun ele alındığı toplantıda fikir ve güçbirliği mesajı verildi.
Yorumlar (0)